Русият патриарх изпрати нов представител у нас. Архимандрит Васиан Змеев

...
Русият патриарх изпрати нов представител у нас. Архимандрит Васиан Змеев
Коментари Харесай

Руският патриарх изпрати нов представител у нас

Русият патриарх изпрати нов представител у нас. Архимандрит Васиан Змеев се срещна през днешния ден с Българския патриарх Неофит. Срещата се състоя в постройката на Софийска св. митрополия.

Архим. Васиан, който е новият предстоятел на храм-подворие "Св. Николай Мирликийски ", благодари за срещата и съобщи привет от Руския патриарх Кирил. Той описа на Негово Светейшество за досегашното си служение в Беларус, както и за работата си в Московската духовна академия. Той добави още и това, че ще продължи построените положителни връзки сред подворието и Българската православна черква, оповестиха от Светия Синод.

Патриарх Неофит изрече своите благопожелания към Руския патриарх Кирил, а на новия предстоятел на съветското подворие у нас, пожела плодородно и ползотворно служение.

Припомняме, че по решение на Св. Синод от 7 март т.г. предстоятелят на храма-подворие у нас бе заменен. Досегашният предстоятел - архим. Филип Василцев, бе изпратен на служение в гр. Бейрут, Ливан. Той заемаше длъжността в София от 2011 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР