Русия заяви, че ще продължи да намира купувачи за своя

...
Русия заяви, че ще продължи да намира купувачи за своя
Коментари Харесай

Русия: Нашият нефт ще се търси независимо от тавана на цените

Русия съобщи, че ще продължи да намира купувачи за своя петрол, макар " рисковия ", по думите ѝ, опит на западните държавни управления да вкарат таван на цените на суровината, която тя изнася по море.
" Установените от Съединени американски щати и техните сътрудници тавани на цената на съветския петрол на процедура значат преустановяване на базовите правила на действие на свободните пазари, което води до по-голяма неустановеност и по-високи цени за потребителите ", се споделя в коментар на съветското посолство в Съединени американски щати, представено от ТАСС.
" Независимо от заиграването с рискови и нелегитимни принадлежности, сме уверени, че нашият петрол ще продължи да бъде издирван ", добавя дипломатическото ведомство.
Коалиция от западни страни, предвождани от Г-7, реализира през вчерашния ден съглашение за налагане на таван на цената на транспортирания по море петрол в размер на 60 $ за барел. Целта на тези страни е да се лимитират опциите за Русия да финансира войната си в Украйна.
" Ще реализираме нашата цел и стопанската система на Русия ще бъде унищожена, Кремъл ще си заплати и ще понесе отговорност за всички закононарушения ", написа през днешния ден в Телеграм началникът на президентската канцелария в Украйна Андрий Ермак. " Въпреки това трябваше да бъде свален до 30 $, с цел да бъде унищожена по-бързо ", сподели още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР