Русия заяви, че ще продължи да намира купувачи за своя

...
Русия заяви, че ще продължи да намира купувачи за своя
Коментари Харесай

Русия заяви, че ще продължи да намира купувачи за своя нефт въпреки опита на Запада да ѝ наложи ценови таван

Русия съобщи, че ще продължи да намира купувачи за своя петрол, макар " рисковия ", по думите ѝ, опит на западните държавни управления да въведат таван на цените на суровината, която тя изнася по море, предава Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8434
" Установените от Съединени американски щати и техните сътрудници тавани на цената на съветския петрол на процедура значат преустановяване на базовите правила на действие на свободните пазари, което води до по-голяма неустановеност и по-високи цени за потребителите ", се споделя в коментар на съветското посолство в Съединени американски щати, представено от ТАСС.

" Независимо от заиграването с рискови и нелегитимни принадлежности, сме уверени, че нашият петрол ще продължи да бъде издирван ", добавя дипломатическото ведомство.

Коалиция от западни страни, предвождани от Г-7, реализира през вчерашния ден съглашение за налагане на таван на цената на транспортирания по море петрол в размер на 60 $ за барел. Целта на тези страни е да се лимитират опциите за Русия да финансира войната си в Украйна.

" Ще реализираме нашата цел и стопанската система на Русия ще бъде унищожена, Кремъл ще си заплати и ще понесе отговорност за всички закононарушения ", написа през днешния ден в Телеграм началникът на президентската канцелария в Украйна Андрий Ермак.

" Въпреки това трябваше (таванът) да бъде свален до 30 $, с цел да бъде унищожена по-бързо ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР