Русия затваря международните води и въздушното пространство близо до Сирия,

...
Русия затваря международните води и въздушното пространство близо до Сирия,
Коментари Харесай

Русия затвори морето и небето си заради военни учения

Русия затваря интернационалните води и въздушното пространство покрай Сирия, Ливан и Кипър до идната сряда, тъй като организира военноморски учения, заяви организация Интерфакс.

Русия ще организира ракетни тествания в тези региони на Източното Средиземноморие, се споделя в издадено от нея интернационално съобщение до летците. Според израелски медии затварянето на водите и въздушното пространство е обвързвано със свалянето на съветския боен аероплан Ил-20 от сирийските въоръжени сили на 17 септември. Руската войска упрекна Израел за случая, като сподели, че израелски изтребител, извършващ задача за бомбардиране, се е прикрил зад съветски разследващ аероплан, с цел да се защищити от сирийската противовъздушна защита. Руското МО упрекна израелската войска, че основава рискови условия, като не дава задоволително авансово съобщение за интервенциите си в региона.

Израел твърдо отхвърли да е виновен за свалянето на самолета, при което починаха 15 съветски военни. Руският президент Владимир Путин дефинира случая като " верига от трагични условия ". Руското министерство на външните работи съобщи през днешния ден, че Израел би трябвало да даде на Русия повече информация за свалянето на самолета край крайбрежията на Сирия. Руските медии оповестиха, че в Москва към този момент е дошъл началникът на щаба на израелските военновъздушни сили Амикам Норкин, с цел да запознае Москва със случая и с главните изводи от следствието на произшествието. Командващият е съпровождан от ръководителя на подразделението за интернационално съдействие към Военновъздушни сили на Израел бригаден военачалник Ерез Мейсел и офицери от разследващите служби и оперативното командване.

Във вторник Владимир Путин се съгласи в диалог с премиера на Израел Бенямин Нетаняху делегация от специалисти, отпред с главнокомандващия Военновъздушни сили на Израел, да донесе в Москва своята информация за свалянето на самолета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР