Русия започва вътрешни процедури за оттегляне на страната от договора

...
Русия започва вътрешни процедури за оттегляне на страната от договора
Коментари Харесай

Русия излиза от договора „Открито небе“

Русия стартира вътрешни процедури за отдръпване на страната от контракта „ Открито небе “, съобщи съветското външно министерство.

" Поради неналичието на прогрес в премахването на пречките за продължение на контракта при новите условия, съветското министерство на външните работи е упълномощено да разгласи началото на вътрешни процедури за отдръпване на Руската федерация от Дело за оперативно наблюдение ", се споделя в коментара на уеб страницата на съветското външно министерство.

Договорът „ Открито небе “ беше подписан през 1992 година и се трансформира в една от ограниченията за създаване на доверие в Европа след Студената война. Той е в действие от 2002 година и разрешава на държавите-членки да събират намерено информация за въоръжените сили и действия една на друга. Доскоро 34 страни бяха страни по контракта. В края на май 2020 година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Щатите се отдръпват от контракта. Причината за отдръпването на Съединени американски щати от съглашението са, съгласно Вашингтон, многократни нарушавания от страна на Русия. По-специално Съединени американски щати упрекват Москва, че употребява „ Открито небе “ като инструмент за „ военна насила “. Русия неведнъж отхвърля изказванията на Съединени американски щати за нарушение на контракта. На 22 ноември предходната година Съединени американски щати приключиха процедурата за отдръпване от контракта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР