Русия забранява на премиера на Япония Фумио Кишида и на

...
Русия забранява на премиера на Япония Фумио Кишида и на
Коментари Харесай

Русия забранява на премиера на Япония и на още 62 японски граждани да влизат в страната

Русия не разрешава на премиера на Япония Фумио Кишида и на още 62 японски жители да влизат в страната, заяви през днешния ден съветското министерство на външните работи, представено от ТАСС.

" Правителството на Фумио Кишида води невиждана антируска акция и позволява неприемлива изразителност по адрес на Руската федерация, включително клюки и директни закани. Тя е подкрепена от публични фигури, специалисти и представители на министерството на външните работи на Япония, които напълно застават на страната на Запада във връзка с нашата страна. Токио предприе и на практика стъпки, които имат за цел да разрушат добросъседските връзки и нанесоха вреди върху стопанската система и интернационалния престиж на нашата страна ", се споделя в изказването на съветското външно министерство.

Досега Япония одобри няколко пакета наказания против Русия по отношение на войната в Украйна. Индивидуални наказания бяха наложени на над 500 съветски жители, измежду които представители на държавното управление, служители и предприемачи. Освен това Япония замрази активите на редица съветски банки - " Откритие ", " Совкомбанк ", ВТБ, ВЕБ (руската банка за развитие), " Русия ", " Сбербанк " и " Алфа банк ", а също и на 30 съветски организации и компании.

Руското външно министерство уточни, че предвид на това е взето решение да се наложи възбрана за влизането в страната на 63 японски жители. Освен премиера Фумио Кишида, в черния лист попадат основният секретар на държавното управление Хирокадзу Мацуно, министрите на външните работи и на защитата, Йошимаса Хаяши и Нобуо Киши, както и редица други високопоставени представители на японските управляващи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР