Русия за пореден път предупреждава, че доставките на западни оръжия

...
Русия за пореден път предупреждава, че доставките на западни оръжия
Коментари Харесай

Руският посланик в Лондон: Москва още не е започнала сериозно

Русия за следващ път предизвестява, че доставките на западни оръжия за Украйна могат да доведат до ескалация на войната до към момента невиждани равнища. Посланикът на Русия в Обединеното кралство Андрей Келин декларира в изявление за BBC, което ще бъде излъчено в целокупност по-късно денем, че Русия разполага с " големи запаси " и в действителност към момента е минала към " доста съществени дейности ".

Това изказване беше направено макар обстоятелството, че боевете не престават повече от година и има голям брой доказателства за съветски военни закононарушения. В изявление с журналистката от Би Би Си Лаура Кунсберг, вместо да отговори на въпрос за държанието на Русия, Калин даде да се разбере, че въпросът го е обидил. Посланикът също по този начин предизвести, че войната може да премине в " ново измерение ".

Твърдейки, че Москва " към момента не е почнала да работи съществено ", той съобщи, че " Русия е 16 пъти по-голяма от Украйна " и " Ние разполагаме с големи запаси ". Продължителността на спора, сподели той, " зависи от напъните за ескалация на войната, които поставят страните от НАТО, и изключително, съответно, Англия ".

" Разбира се, рано или късно тази ескалация може да премине в ново измерение, от което нито се нуждаем, нито желаеме. Можем да се помирим още на следващия ден ", декларира Келин.

Коментарът на посланика идва ден след изявлението на секретаря на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов, който съобщи, че страната му може скоро да стартира контраатака.

Изявлението на съветския дипломат, че Москва разполага с " големи запаси ", обаче не е подкрепено от многочислените отчети, че съветската войска е зле оборудвана и не е съответно подготвена, разяснява BBC в извадката от изявлението, което разгласява тази заран.

За проблемите приказва и създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, и макар че е един от най-верните поддръжници на Владимир Путин, той все по-често подлага на критика режима, а през последните дни съобщи, че " можем да загубим Русия ", в случай че войната продължи без спомагателни запаси.

Отричането на действителната обстановка на фронта от страна на Келин е съпроводено с повтарянето на тезите на Руската федерация и причините за нахлуването й в Украйна, което посланикът настойчиво назовава " специфична военна интервенция ".

Интервюто с него се организира в резиденцията му, където гостите се посрещат на позлатени столове, а кафето се сервира от личен състав с бели ръкавици.

Посланикът се опита да упрекна Украйна в провокиране на спор. Руското управление употребява това познато и погрешно изказване към този момент повече от година, с цел да се опита да оправдае противозаконното навлизане преди всичко.

Руският президент Владимир Путин, както и неговият дипломат, не престават да настояват, че през 2014 година в Украйна е бил открит " неонацистки режим ", който се стреми към нуклеарно оръжие, заради което Русия не е имала различен избор, с изключение на да нахлуе на нейна територия.

Посланикът отхвърля да признае действителността, когато става въпрос за държанието на съветските военни по време на спора. В отговор на обстоятелствата от формалния отчет на Организация на обединените нации за необятно публикуваните закононарушения, изтезания, изнасилвания и наложително депортиране на деца, той съобщи, че украинските сили също са направили закононарушения против цивилното население.

Действително има доказателства за дребен брой нарушавания на правата на индивида от страна на украинските сили. Мащабът на съветските нарушавания обаче е доста по-широк, добре документиран и категоричен.

Помолен да разяснява обстоятелството, че Русия е излъгала, отричайки явното принуждение, посланикът съобщи, че този въпрос е афектиран. А на въпрос за последния удар по Днепър, който засегна здравно заведение, посланикът декларира, че стрелбата в Луганск и Донецк продължава всекидневно към този момент девет години, а западните медии пренебрегват дейностите на украинските сили.

Коментарът на посланика, че войната към момента не е станала " сериозна ", опонира на трагичния опит на милиони украинци, чийто живот изцяло прекатурна, а и на тъжния опит на толкоз доста руснаци. Но защото Украйна възнамерява контраатака, а Русия не демонстрира признаци, че е подготвена да отстъпи, войната в действителност може да стане още по-сериозна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР