Русия временно е отслабила офанзивата си срещу обсадения източноукраински град

...
Русия временно е отслабила офанзивата си срещу обсадения източноукраински град
Коментари Харесай

Киев: Русия отслаби офанзивата си срещу Бахмут с цел прегрупиране на силите си

Русия краткотрайно е отслабила офанзивата си против обсадения източноукраински град Бахмут за прегрупиране на силите си и подсилване на качествата си, сподели през днешния ден почитан представител на Киев, представен от Ройтерс.

 

Тази седмица след най-дългата и най-кървава борба във войната частната съветска наемническа формация " Вагнер " разгласи, че има цялостен надзор над Бахмут, и стартира да предава позициите си на постоянната съветска войска, отбелязва организацията.

 

Руските сили не престават с офанзивите, само че " като цяло нападателната активносст е намаляла ", съобщи в " Телеграм " украинската заместник-министърка на защитата Ханна Маляр. " Вчера и през днешния ден не е имало никакви боеве, нито в града, нито по фланговете ", означи тя и добави, че вместо това Москва обстрелва покрайнините на Бахмут.

 

" Отслабената вражеска атака се дължи на обстоятелството, че войските се заменят и прегрупират ", сподели Маляр. " Врагът се пробва да укрепи потенциала си ", добави тя.

 

Освен това тя уточни, че украинските войски " държат крепко " хълмистите региони на север и на юг от Бахмут, както и част от покрайнините, само че през последните два дни не са напреднали, с цел да се съсредоточат върху " други задания ".

 

Командващият украинските сухопътни войски генерал-полковник Олександър Сирски популяризира през днешния ден видеоклип, в който се вижда по какъв начин украинските специфични сили работят в опустошения град.

 

Очаква се скоро Киев да предприеме контраатака, за която се приказва от известно време, за отвоюването на окупираните от Русия територии, напомня организацията.

 

Във видео, публикувано през днешния ден от украинския главнокомандващ, се вижда по какъв начин украинските бойци поставят клетва и се подготвят за борба.

" Настъпи времето да си върнем това, което е наше ", написа той.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР