Русия винаги ще остане важна за Европа. Това заяви министърът

...
Русия винаги ще остане важна за Европа. Това заяви министърът
Коментари Харесай

Виена: Да се мисли, че Русия ще изчезне, е илюзия, тя ще остане втората ядрена сила в света

Русия постоянно ще остане значима за Европа. Това съобщи министърът на външните работи на Австрия, като изясни, че всичко друго е " заблуда “, предава Reuters.

Александър Шаленберг отбрани и втората по величина банка в страната, Raiffeisen Bank International, като сподели, че е безразсъдно да се подлага на критика кредиторът за правене на бизнес в Русия, до момента в който толкоз доста други западни компании вършат същото.

" Да мислим, че към този момент няма да има Русия и можем да се разделим във всички области, е заблуда “, съобщи политикът пред организацията, добавяйки, че макар че Австрия ще разхлаби връзките, това " не може да стане за една нощ “.

" Достоевски и Чайковски остават част от европейската просвета, без значение дали ни харесва или не. Тя ще продължи да бъде нашият максимален комшия. Ще остане втората по величина нуклеарна мощ в света “, продължи той.

Австрия към момента внася съветски газ, макар че се стреми да го понижи през идващите години.

Някои австрийски чиновници обаче таят очаквания за бързо привършване на войната и връщане към по-нормални връзки с Русия, кават осведомени.

Шаленберг направи своите мнения, откакто санкционният орган на Съединени американски щати стартира следствие по-рано тази година против Raiffeisen по отношение на бизнеса й, обвързван с Русия, засилвайки контрола върху австрийския заемодател.

Райфайзен е надълбоко внедрена в Русия и е една от единствените две задгранични банки в листата на съветската централна банка от 13 систематични институции, което акцентира нейното значение за стопанската система на Русия, която се бори с обширните западни наказания.

Руска скица за даване на данъчни ваканции на бойците, воюващи в Украйна, в която Райфайзен взе участие, също провокира остри рецензии от страна на вложителите.

Шаленберг изясни, че използването на глобите зависи от Австрия и уточни с пръст други западни банки, които вършат бизнес в Русия. " Австрийските компании би трябвало да се придържат към австрийските правила, част от които са глобите на Европейския съюз “.

" Нека си приказваме почтено “, съобщи той. " 91% от западните компании към момента са в Русия и вършат това, което е рационално: изчакване, ограничение, ограждане “.

" Има задоволително американски банки, една с името Bank of America, присъстваща в Русия “, съобщи Шаленберг. " Списъкът е " кой кой е “ в западния банков свят “.

Говорител на Bank of America сподели: " Нашите действия са фокусирани върху спазването на всички наказания “.

Шаленберг съобщи, че поддържа използването на съществуващите европейски наказания пред въвеждането на спомагателни ограничения.

" Това е доста жалко оръжие “, съобщи той. " Имахме солидни пакети от наказания. Дайте им време да работят. “
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР