Русия вероятно премахва ядрените бойни глави от стари ядрени крилати

...
Русия вероятно премахва ядрените бойни глави от стари ядрени крилати
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Стрелбата по Украйна с ракети с предварително отстранена ядрена бойна глава подчертава до каква степен са изчерпани запасите на Русия от ракети с голям обсег

Русия евентуално отстранява нуклеарните бойни глави от остарели нуклеарни крилати ракети и стреля с муниции без заряд против Украйна, осведоми през днешния ден английското военно разузнаване.
 
Според министерството на защитата, което се базира на данните на разузнаването, в открити източници са се появили фотоси, които демонстрират остатъци от изстреляна от въздуха против Украйна крилата ракета, която наподобява е създадена през 80-те години като система, способна да носи нуклеарен заряд. Ведомството допуска, че извадената бойна глава се заменя с баласт.
 
Такава система към момента е способна да нанесе провали посредством кинетичната сила на ракетата и неизразходваното гориво. Само че е малко евентуално тя да аргументи съществени вреди на набелязаните цели, добавя министерството в ежедневната си сводка, оповестена в Twitter.
 

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 26 November 2022

Find out more about the UK government`s response:
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР