Русия, Турция и Иран ще продължат сътрудничеството си за ликвидиране

...
Русия, Турция и Иран ще продължат сътрудничеството си за ликвидиране
Коментари Харесай

Троен съюз срещу Ислямска държава

Русия, Турция и Иран ще продължат съдействието си за очистване на "Ислямска страна " и други терористични групировки.

Това обявиха след днешните си договаряния за Сирия в казахстанската столица Астана външните министри на трите страни - гаранти на примирието в Сирия, съобщи ТАСС.

"Потвърдихме решимостта си да продължим съдействието за окончателното очистване на ИД, "Джебхат ан Нусра " и всички други лица, групировки и организации, свързани с "Ал Кайда " или ИД, приети за такива от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и за недопускане на предислоцирането им в други страни и региони ", се споделя в общо изказване.



На срещата в Астана министрите Сергей Лавров, Мевлют Чавушоглу и Мохамад Джавад Зариф обобщиха резултатите от работата си през годината в този формат за споразумяване на сирийската рецесия.

На 6 декември предходната година съветският президент Владимир Путин разгласи окончателния погром на ИД и на двата бряга на река Ефрат в Сирия, а на 11 декември подреди да стартира евакуиране на съветските войски от страната. Сега в Сирия остават три съветски батальона военна полиция, съветският Център за сдобряване на страните и базите в Хмеймим и Тартус.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР