Русия, Турция и Иран са обезпокоени от засиленото присъствие на

...
Русия, Турция и Иран са обезпокоени от засиленото присъствие на
Коментари Харесай

Русия, Иран и Турция отхвърлят опитите за сепаратистки планове в Сирия


Русия, Турция и Иран са обезпокоени от засиленото наличие на терористични групи в сирийската провинция Идлиб , обявиха след диалозите в Казахстан трите страни, обещавайки да координират дейностите, ориентирани към елиминиране на терористи, оповестява " Ройтерс ".

Москва, Анкара и Техеран " подчертаха нуждата от определяне на мира ", се споделя в взаимно изказване след диалозите, на което участват и представители на държавното управление в Дамаск и на сирийската въоръжена съпротива.

Трите страни също обявиха, че отхвърлят опитите за основаване на " нови действителности, в това число нелегитимни начинания за самоуправление " и че са срещу противозаконното изземване и прекачване на доходи от сирийски нефт.

Коментирайки работата на сирийския парламентарен комитет , трите страни обявиха, че би трябвало да се ръководи от чувството за " компромис и градивен ангажимент " без непозната интервенция и наложени извън периоди .
 Ердоган изтегля войските си от Сирия единствено в случай че сирийците го изискат
Ердоган изтегля войските си от Сирия единствено в случай че сирийците го изискат

Той чака сирийският народ да му каже: " Благодаря, към този момент може да напуснете "

Страните-гаранти на процеса от Астана Русия, Турция и Иран отхвърлиха самодейността за основаване на самоуправление в Сирия под прикритието на битката против тероризма . Това се показва в изказване след интернационална среща за Сирия в Нур Султан, оповестява ТАСС.

" В тази връзка те отхвърлиха всички опити за основаване на нови действителности , в това число противозаконни начинания за самоуправление под предлог за битка с тероризма, и показаха решимостта си да се опълчват на сепаратистки проекти , ориентирани към подкопаване на суверенитета и териториалната целокупност на Сирия и опасност за националната сигурност на прилежащите страни ", разяснява първият заместник-министър на външните работи на Казахстан Шахрат Нуришев, прочитайки окончателното изказване.

Страните-гаранти удостоверяват своя " непрекъснат ангажимент за суверенитета, независимостта, единството и териториалната целокупност на Сирийската арабска република ", както и задачите и правилата на Хартата на Организация на обединените нации и акцентират, че тези правила би трябвало да се съблюдават.

Русия, Иран и Турция осъждат израелските офанзиви в Сирия, които нарушават интернационалното право и заплашват сигурността в района. " Осъждаме продължаващите въоръжени офанзиви на Израел, нарушаващи интернационалното право и интернационалното филантропично право, подкопавайки суверенитета на Сирия и прилежащите страни, както и заплашвайки стабилността и сигурността в района ", се споделя в изказването.

Страните-гаранти на процеса в Астана се опълчват на противозаконното преразпределение на петролните доходи в Сирия . " Те показаха своето отменяне по отношение на противозаконното изземване и систематизиране на постъпленията от продажбата на нефт, който би трябвало да принадлежи на Сирийската арабска република ", добавя Нуришев.

Страните-гаранти показват убеждението, че " спорът в Сирия няма военно решение и потвърдиха уговорката си за прогрес в жизнерадостен и дълготраен политически развой ", управителен и сбъднат от самите сирийци със съдействието на Организация на обединените нации в сходство с Резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Русия, Иран и Турция се съгласяват да подхващат съответни ограничения за отбрана на цивилните в сирийската провинция Идлиб . " Изразявайки страдание за жертвите измежду цивилните жители, те се съгласиха да подхващат съответни ограничения въз основа на предходни съглашения, с цел да обезпечат отбраната на цивилните в сходство с интернационалното филантропично право и сигурността на военния личен състав на страните-поръчители, ситуирани вътре и отвън зоната на деескалация в Идлиб ".

Страните-гаранти показват готовността си да улеснят работата на Сирийския парламентарен комитет . " Те означиха значимостта на основаването и свикването на Конституционен комитет в Женева на 30 октомври 2019 година с решаващия принос на страните-гаранти и от формата на Астана и в сходство с решенията на Конгреса на националния сирийски разговор в Сочи. Те показаха подготвеност да поддържат работата на комитета посредством непрекъснато взаимоотношение с неговите членове и специфичния делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации за Сирия от Гейр Педерсен за обезпечаване на устойчива и ефикасна работа ", се споделя в изказването.

Комитетът в своята работа " би трябвало да се управлява от желанието за компромис и градивно взаимоотношение без непозната интервенция " и без да се постановат крайни периоди извън, с цел да се реализира общо единодушие членовете.

Русия, Турция и Иран се оповестиха за усилване на филантропичната помощ за Сирия . " Те означиха нуждата от увеличение на филантропичната помощ за всички сирийци в цяла Сирия без дискриминация, политизиране и основаване на предпоставки . За да поддържат подобряването на филантропичната обстановка в Сирия и напредъка в процеса на политическо споразумяване, те приканиха интернационалната общественост, Организация на обединените нации и нейните филантропични организации да усилят помощта за Сирия , в това число посредством осъществяване на планове за възобновяване , в това число съществени инфраструктурни уреди - вода и електричество, учебни заведения, лечебни заведения, както и филантропично пречистване от мини , в сходство с нормите на интернационалното филантропично право ".

Участието на делегациите на Йордания, Ирак и Ливан като наблюдаващи в интернационалната среща за Сирия в столицата на Казахстан е градивно , се споделя в изказването. " Отбелязахме със удовлетворение градивното присъединяване на делегациите на Йордания, Ирак и Ливан като наблюдаващи на формата на Астана и отбелязахме значимата роля на тези страни за определяне на мир и непоклатимост в Сирия ".

 Руски войски навлязоха в някогашната цитадела на ДАЕШ, Ракка
Руски войски навлязоха в някогашната цитадела на ДАЕШ, Ракка

Запълват вакуума от изтеглянето на Съединени американски щати и раздават помощ с лозунга " Русия е с вас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР