Русия трябва да осъзнае, че Република Македония няма алтернатива на

...
Русия трябва да осъзнае, че Република Македония няма алтернатива на
Коментари Харесай

Заев: Русия трябва да разбере, че ние нямаме алтернатива на ЕС и НАТО

Русия би трябвало да осъзнае, че Република Македония няма опция на пълноправното участие в Европейски Съюз и НАТО. Правителството ни желае освен да удостовери съдействието, само че и да го усъвършенства.
Това сподели македонският министър председател Зоран Заев на взаимна конференция с еврокомисаря по разширението Йоханес Хан. Думите му идват малко откакто самият той бе декларирал, че съветски предприемачи заплащат на " подстрекатели ", с цел да стачкуват в Македония.
" Изявлението на Заев слага под въпрос искреността на напъните на държавното управление на Македония за построяването на положителни връзки с Русия. Със страдание установяваме, че русофобията от ден на ден се трансформира в инструмент на външната и вътрешната политика ", бе реакцията на съветското посолство в Македония, оповестена в формалния Twitter профил на посолството.
„ Само разясня обстоятелствата и изказванията, които получих от отчетите, с които се срещнах. Целта на тези дейности е да се прекратят другарствата, които построяваме “, уточни Заев.
Той акцентира, че „ всички, в това число и в Русия, би трябвало да знаят, че за Република Македония не съществува друга опция отвън участието в НАТО и Европейски Съюз “.
„ Ние сме дребна страна с другари. Нашите вероятности имат по-големи шансове, в случай че нямаме неприятели. Това го доказахме със съседите си, вършим това в този момент със страните от Европейски Съюз и НАТО, желаеме да го създадем с всички страни по света “, съобщи Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР