Русия трябва да изплати компенсация на Грузия заради войната, която

...
Русия трябва да изплати компенсация на Грузия заради войната, която
Коментари Харесай

ЕСПЧ осъди Русия да изплати компенсация на Грузия заради нахлуването през 2008 г.

Русия би трябвало да изплати отплата на Грузия поради войната, която Москва стартира през 2008 година против прилежащата страна - това постанови Европейският съд по правата на индивида.След нахлуването си в Грузия, Русия анексира грузинските територии Абхазия и Южна Осетия. По-късно Москва ги разгласи за самостоятелни страни.Двата района остават интернационално приети грузински територии.

" Прекратяване на участието на Руската федерация в Съвета на Европа и неналичието на съдействие от страна на държавното управление ответник не съставлява спънка за разглеждане на обвиняванията ", се споделя в решението на съда, като се има поради отдръпването на Москва от Съвета през септември предходната година, което значи, че тя евентуално няма да се съобрази с решението на съда.

Наред с останалото, за това, че не е разследвала гибелта на стотици цивилни жители в Южна Осетия и буферната зона и е попречила завръщането на към 23 000 грузински жители по домовете им в Абхазия и Южна Осетия, Русия беше санкционирана да заплати 129 млн. евро в границите на три месеца./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР