Русия смята държавите, членуващи в НАТО за страна по конфликта

...
Русия смята държавите, членуващи в НАТО за страна по конфликта
Коментари Харесай

Русия: Държавите от НАТО са страна във войната в Украйна

Русия счита страните, членуващи в НАТО за страна по спора в Украйна, заяви Ройтерс като се базира на изявление на секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев пред съветския проправителствен вестник " Российская газета " в понеделник.

" Российская газета " цитира думите на Патрушев: " Всъщност страните от НАТО са страна в спора. Те направиха Украйна един огромен боен лагер. Те изпращат оръжия и муниции на украинските войски, обезпечават им разузнаване ".

Патрушев не прави разграничаване сред страните, които оказват помощ военно Украйна, и тези като България и Унгария, които отхвърлят да вършат това.

От началото на войната преди 13 месеца президентът Румен Радев и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изрично се опълчват на даването на въоръжение на Украйна с претекста, че това би замесило България в спора.

 България не взе участие в схемата на Европейски Съюз за снаряди за Украйна, която сама е одобрила България не взе участие в схемата на Европейски Съюз за снаряди за Украйна, която сама е одобрила

Патрушев, някогашен шеф на службата за вътрешна сигурност на ФСБ, е считан за един от най-яростните членове на вътрешния кръг на съветския президент Владимир Путин, показва Ройтерс.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР