Русия сключи сделка със съседна Беларус за разполагане на тактически

...
Русия сключи сделка със съседна Беларус за разполагане на тактически
Коментари Харесай

Русия разполага ядрено оръжие в Беларус, обяви Путин

Русия подписа договорка със прилежаща Беларус за разполагане на тактически нуклеарни оръжия на нейна територия, сподели президентът Владимир Путин в събота, представен от организация ТАСС.

Подобен ход няма да наруши споразуменията за неразпространение на нуклеарно оръжие, сподели Путин, добавяйки, че Съединените щати са разположили нуклеарни оръжия на територията на европейски съдружници.

На 1 юли Русия ще приключи построяването на вместилище за тактическо нуклеарно оръжие на територията на Беларус, съобщи още той в ефира на телевизионния канал " Россия 24 ".

Според него президентът на Беларус Александър Лукашенко от дълго време е повдигал въпроса за разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус. Путин сподели, че Русия няма да предава нуклеарни оръжия в Беларус, а ще разположи свои на територията на страната.

" Що се отнася до нашите договаряния с Александър Григориевич Лукашенко, повода беше изказването на заместник-министъра на защитата на Англия [Анабел Голди], че те ще доставят заряди с обеднен уран на Украйна, това по един или различен метод е обвързвано с нуклеарната сила. "

Снарядите с обеднен уран въобще не са нуклеарно оръжие.

И във връзка английското решение през днешния ден той сподели: " Русия има с какво да отговори. Без пресилване имаме стотици хиляди, стотици хиляди такива снаряди. Все още не ги използваме ". ( " Дневник " )
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР