Русия ще възобнови производството на автомобила Москвич от съветско време,

...
Русия ще възобнови производството на автомобила Москвич от съветско време,
Коментари Харесай

Русия отново ще произвежда Москвич

Русия ще възобнови производството на автомобила " Москвич " от руско време, оповестява " Ройтерс ".

Емблематичната кола още веднъж ще се създава някогашния цех на френския производител на коли " Рено " в Москва, осведоми производителят на камиони " Камаз ", който е технологичнен сътрудник на завода.

През май " Рено " продаде мажоритарния си дял в автомобилния производител " Автоваз " на съветската страна единствено за една рубла, само че с шестгодишна алтернатива да го изкупи назад. Освен това той продаде завода си на юг от Москва - в този момент преименуван на Московски авто цех " Москвич ", също за една рубла.

С едвам 600 транспортни средства, планувани да бъдат създадени тази година, обаче възобновяването на производството надали ще промени мрачната вероятност за по-широката промишленост, чиито годишни продажби може да завършат 2022 година под 1 милион за първи път в актуалната история на страната.

Крайната цел за произвеждане на 100 000 автомобила годишно, някои от които ще бъдат електрически, е надалеч под междинното за автомобилната промишленост произвеждане сред 200 000-300 000. " Тесла " създава към 22 000 автомобила седмично в завода си в Шанхай.

Първите коли " Москвич " ще излязат от индустриалната линия през декември 2022 година, оповестяват от " Камаз ". Допълва се, че " Москвич " 3 ще да е първият модел.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР