Русия ще върне Крим, каза първият президент на Украйна Леонид

...
Русия ще върне Крим, каза първият президент на Украйна Леонид
Коментари Харесай

Русия: Да върнем Крим на Украйна? Това е виц

Русия ще върне Крим, сподели първият президент на Украйна Леонид Кравчук, написа Газета.ру. Политикът, който бе отпред на някогашната руска република от оповестяването на нейната самостоятелност от Москва през 1991 година до оставката си три години по-късно, даде изявление пред издание в Киев.

„ Федералният съветски бюджет налива големи средства в отнетия от нас през март 2014 година черноморски полуостров. Парите обаче отиват в бездънна яма и не дават резултат ", сподели той на фона на влошените връзки сред Кремъл и западните страни.

„ Освен това глобите на Европейския съюз, Съединени американски щати и други страни, наложени на Русия, ще принудят Москва да се откаже от Крим. Аз не мога да предсказвам по кое време ще стане това, само че рано или късно Русия ще ни върне завзетата земя ", уточни още първият държавен глава на Украйна.

Не закъсня и отговорът от Русия. „ Думите на господин Кравчук мога да ги дефинира или като небивалици, или като анекдот ", разяснява изявата на някогашния украински президент ръководителят на съветската федерална комисия за връзки с медиите Алексей Пушков.

От управлението на така наречен Кримска република, оповестена за част от Руската федерация, също дадоха отговор на изявата на някогашния украински водач. „ Леонид Кравчук бълнува и от сходни изявления ме напушва смях ", сподели заместник-председателят на парламентарната комисия по етнически въпроси Юрий Гемпел, представен от съветските медии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР