Русия ще създаде 12 нови военни бази в западната част

...
Русия ще създаде 12 нови военни бази в западната част
Коментари Харесай

Русия създава 12 нови военни бази в отговор на разширяването на НАТО


Русия ще сътвори 12 нови военни бази в западната част на страната в отговор на предстоящото разширение на НАТО с влизането на Финландия и Швеция в алианса, заяви през днешния ден съветският министър на защитата Сергей Шойгу, представен от Франс прес.

" До края на годината в Западния боен окръг ще бъдат образувани 12 военни формирования и подразделения ", сподели министърът на излъчена по малкия екран среща със чиновници на своето министерство и с военни, без обаче да прецизира типа на новите структури или мащабите им.

Шойгу означи, че в зоната на отговорност на Западния боен окръг продължава да нараства напрежението, в това число поради вероятното приемане на Финландия и Швеция в НАТО.

Министърът увери през днешния ден, че завладяването на украинската Луганска област е съвсем приключено, а 1908 украински бойци от стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол са се предали на съветските сили.

" Подразделенията на съветските въоръжени сили взаимно с подразделенията на Народната милиция на Луганската и Донецка национални републики не престават да уголемяват надзор над териториите в Донбас. Освобождаването на Луганската национална република е съвсем приключено ", сподели Шойгу.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР