Русия ще реагира на евентуалното експулсиране на своите дипломати от

...
Русия ще реагира на евентуалното експулсиране на своите дипломати от
Коментари Харесай

Русия заплаши да отговори, ако България изгони нейни дипломати

Русия ще реагира на възможното експулсиране на своите дипломати от България. Това разгласи съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко.

" Ако България предприеме недружелюбни стъпки към Русия, тогава, естествено, те би трябвало да схванат, че ще има взаимни стъпки от наша страна ", изясни дипломатът.

Така съветското външното министерство разяснява изказването на българския министър председател Бойко Борисов, че София е подготвена да разгласи редица съветски дипломати за личност нон грата поради делото за шпионаж.

Миналата седмица българската прокуратура разгласи ареста на шестима души, обвързван с националната сигурност, които са " предавали класифицирана информация на друга страна ".

Петима обвинени остават в ареста по решение на военния съд в София. Това са някогашният началник на българското военно разузнаване Иван Илиев, шефът на тайната работа в Народното събрание Любомир Медаров, заместник-началникът на бюджетния отдел на Министерството на защитата полковник Петър Петров, както и двама военни разузнавачи. Според източници при претършуване в дома и офиса на Петров са били открити секрети документи на НАТО.

Още един обвиняем беше освободен под гаранция.

Руското посолство в София съобщи, че чака деполитизиран развой и преустановяване на спекулациите по отношение на причастността на Москва към това дело.

През декември българското външно министерство разгласи експулсирането на съветски посланик по съмнение в шпионаж.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР