Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в съседна и съюзна

...
Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в съседна и съюзна
Коментари Харесай

Путин: Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус

Русия ще разположи тактически нуклеарни оръжия в прилежаща и съюзна Беларус, съобщи президентът Владимир Путин, съобщи Агенция Франс Прес.

" Тук също няма нищо извънредно: Съединените щати вършат това от десетилетия. Те от дълго време разполагат своите тактически нуклеарни оръжия на територията на своите съдружници ", сподели Путин.

Путин съобщи, че е разговарял с беларуския водач Александър Лукашенко и е споделил, че " сме се договорили да създадем същото ", съобщи БГНЕС.

Той също по този начин заплаши, че ще разположи муниции с обеднен уран в Украйна, в случай че Киев получи такива муниции от Запада, откакто английски чиновник предложи Лондон да ги достави на Украйна.

" Русия, несъмнено, разполага с това, което ѝ е належащо, с цел да отговори. Без да преувеличаваме, ние разполагаме със стотици хиляди такива снаряди. Все още не сме ги употребявали ", съобщи Путин.

Международната акция за унищожаване на нуклеарните оръжия (ICAN) предизвести, че нуклеарните закани основават рисково възприятие на неустановеност към възможната им приложимост.

Колкото по-дълго не престава войната на Русия против Украйна, толкоз по-голям е рискът от нуклеарен удар, предизвести ICAN предишния месец преди първата годишнина от офанзивата.

Миналия
Всичко за Вашата сватба
месец Путин разгласи, че Москва ще прекрати присъединяване си в „ New START ”, последния останал контракт за надзор на въоръженията сред двете съществени нуклеарни сили в света - Русия и Съединени американски щати.

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг жигосах Русия за прекъсването на контракта за ограничение на нуклеарните оръжия със Съединени американски щати и съобщи, че това бележи края на европейската архитектура за надзор на въоръженията след Студената война.

Преди това Путин съобщи на среща в Кремъл, че " такава опасност се усилва " при потреблението на нуклеарни оръжия, само че беше колеблив във връзка с политиката на Русия.

Представители на Съединени американски щати показаха опасения, че Русия може да употребява нуклеарни оръжия, в случай че се почувства объркана на бойното поле.

Русия към този момент е говорила за хипотетични украински опити за взривяване на " мръсна бомба ", което провокира безапелационни опровержения от страна на Украйна и остри упреци от страна на Съединените щати.

При неотдавнашния обзор на позициите на Съединени американски щати, осъществен от президента Джо Байдън, се стигна единствено до заключението, че нуклеарните оръжия би трябвало да се употребяват единствено при " рискови условия ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg