Русия ще разположи тактически в съседна и съюзна Беларус, заяви

...
Русия ще разположи тактически в съседна и съюзна Беларус, заяви
Коментари Харесай

Путин: Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус


Русия ще разположи тактически в прилежаща и съюзна Беларус, съобщи президентът Владимир Путин. Това съобщи Агенция Франс Прес.

„ Тук също няма нищо извънредно: Съединени американски щати вършат това от десетилетия. Те от дълго време разполагат своите тактически нуклеарни оръжия на територията на своите съдружници “, съобщи Путин. Той разясни, че е разговарял с и са се „ договорили да създадем същото “.

Путин също по този начин заплаши, че ще разположи муниции с обеднен уран в Украйна, в случай че Киев получи. Това става на фона на изявената от Англия подготвеност да ги достави на Украйна.

„ Русия, несъмнено, разполага с това, което ѝ е належащо, с цел да отговори. Без да преувеличаваме, ние разполагаме със стотици. Все още не сме ги употребявали “, съобщи още съветският президент.

Международната акция за унищожаване на (ICAN) предизвести, че нуклеарните закани основават рисково възприятие на неустановеност към възможната им приложимост.

Колкото по-дълго продължава, толкоз по-голям е рискът от нуклеарен удар, предизвести ICAN предишния месец преди първата годишнина от офанзивата.

Миналия месец Владимир Путин разгласи, че Москва ще прекрати присъединяване си в „ New START ”, последния останал контракт за надзор на въоръженията сред двете съществени нуклеарни сили в света - Русия и Съединени американски щати.

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг за прекъсването на контракта за ограничение на нуклеарните оръжия със Съединени американски щати и съобщи, че това бележи края на европейската архитектура за надзор на въоръженията след Студената война.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР