Русия ще преустанови работата на постоянната си мисия в НАТО ...

Русия ще преустанови работата на постоянната си мисия в НАТО

Русия преустанови работата на постоянната си мисия в НАТО

Русия ще прекрати работата на непрекъснатата си задача в НАТО от началото на ноември след решаването на Северноатлантическия алианс да отнеме акредитацията на осем чиновници от съветската непрекъсната задача. Това заяви през днешния ден на конференция съветският външен министър Сергей Лавров, осведоми Агенция Франс Прес.

„ В резултат на целенасочени стъпки от страна на НАТО нямаме подобаващи изисквания за обикновена дипломатическа активност и в отговор на реакциите на НАТО стопираме работата на непрекъснатата си задача в НАТО, в това число работата на основния боен пълномощник, евентуално от 1 ноември или може би това ще отнеме още няколко дни “, сподели той.
 Лавров: Западът жестоко тласка страните от Балканите към НАТО Лавров: Западът жестоко тласка страните от Балканите към НАТО
" Западът жестоко тласка страните от Балканите към участие в НАТО ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров. При това в този развой н...

Лавров сподели още, че активността на осведомителното бюро на НАТО в Москва се приключва. " Точно през днешния ден обявихме такива [ответни] стъпки. Международният секретариат на НАТО към този момент е известен ", сподели Лавров.

Източник: actualno.com