Русия ще прекрати ангажиментите си, свързани с Международната космическа станция

...
Русия ще прекрати ангажиментите си, свързани с Международната космическа станция
Коментари Харесай

Шефът на "Роскосмос" обяви, че Русия ще напусне Международната космическа станция след 2024 г.

Русия ще приключи уговорките си, свързани с Международната галактическа станция след 2024 година, разгласи през днешния ден Юрий Борисов, основен изпълнителен шеф на Федералната галактическа организация " Роскосмос ", представен от Франс прес.

" Ние, без всякакво подозрение, ще осъществим всички наши задължения към сътрудниците ни, само че решението да напуснем МКС към този момент е взето ", съобщи Борисов на среща с съветския президент Владимир Путин, излъчена по малкия екран.

Борисов сподели още, че " в границите на посочения период ще бъде сложено началото на градеж на съветска орбитална станция " и дефинира плана като основен приоритет за съветската галактическа стратегия.

" Бъдещето на съветските пилотирани полети би трябвало да се основава на първо място на една систематична и уравновесена научна стратегия, с цел да може всеки наш полет да обогатява познанията ни в галактическата сфера ", сподели още Борисов.

Юрий Борисов бе определен да управлява " Роскосмос " в средата на юли. Той размени на поста Дмитрий Рогозин, който стана известен с острия си жанр на държание и изявленията си в националистически дух.

Преди да заеме този пост 65-годишният Борисов беше вицепремиер, занимаващ се с въпросите на военнопромишления комплекс на Русия, част от който е и галактическата стратегия на страната.

" Това е голяма чест за мен, само че и спомагателна отговорност ", съобщи Борисов пред Владимир Путин. " Космическите ни начинания се сблъскват с компликации и схващам като съществена задача не да не пада равнището, а в противен случай - да вдигнем летвата, като осигурим нужните галактически услуги за съветската стопанска система ", акцентира той и даде за образец навигационните и информационните системи, както и преноса на данни.

Помолен за коментар по тематиката, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи за ТАСС, че " това решение е взето преди време ".

През 2020 година Русия изгуби монополното си състояние в галактическите полети (чрез своите ракети носители и корабите " Съюз " - остаряла, само че към момента надеждна техника) с появяването на " Спейс Екс " на милиардера Илон Мъск.
Днешното решение на " Роскосмос " бе оповестено на фона на напрегнатите връзки сред Русия и Запада, от които пострада и галактическото съдействие посред им.

Санкциите, въведени от Запада против Русия, засегнаха галактическата й промишленост, като има риск те да се отразят неподходящо и на Международната галактическа станция и да се стигне до нарушаването на някои доставки за нея.

Сегашната обстановка обаче не попречи на " Роскосмос " да подписа съглашение с американската галактическа организация НАСА по-рано този месец за полети на американски астронавти с съветски галактически кораби, както и на съветски космонавти със " Спейс Екс ". Първите такива полети се чакат през есента.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР