Русия ще погасява дълга си в рубли, обяви финансовото министерство,

...
Русия ще погасява дълга си в рубли, обяви финансовото министерство,
Коментари Харесай

Русия ще изплаща външния си дълг в рубли

Русия ще погасява дълга си в рубли, разгласи финансовото министерство, представено от Франс прес, откакто Съединени американски щати взеха решение да сложат от през днешния ден завършек на изключението, което даваше право на Москва да заплаща дълга си в долари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тъй като отводът за удължение на това позволение прави невероятно да продължим да изплащаме външния си дълг в долари, погасяването ще става в съветска валута с опция да се конвертира след това в истинската валута чрез Националния разплащателен депозитар, който ще извършва функционалността на сътрудник по заплащанията, заяви ведомството.

Националният разплащателен депозитар е централизиран съветски орган, който дава отговор за предпазване на финансови скъпи бумаги, които се обменят в страната.

Сегашната обстановка няма нищо общо с тази от 1998 година, когато Русия не разполагаше с задоволително средства, с цел да погаси задълженията си, съобщи финансовият министър Антон Силуанов, представен в официалното съобщение. Днес ние разполагаме с пари и имаме подготвеност да плащаме, добави той. Тази изкуствено основана обстановка от вражеска страна няма да повлияе на живота на руснаците, увери министърът.

Финансовото министерство на Съединени американски щати разгласи през вчерашния ден, че е решило да постави завършек на от среднощ вашингтонско време в сряда на изключението, даващо право на Москва да изплаща дълга си в долари, напомня Агенция Франс Прес. Това изключение беше въведено дружно със глобите против Русия, наложени като ответна мярка на войната в Украйна.

Мярката на Вашингтон влиза в действие два дни преди идващия падеж за заплащане за Москва, който включва над 100 милиона $ от лихви по две отговорности.

Според в. " Уолстрийт джърнъл ", който се базира на ТАСС, съветските управляващи към този момент са осъществили заплащането на тези лихви.

Освен падежа на 27 май съветското държавно управление би трябвало да извърши още 12 заплащания до края на годината.

Руският външен дълг е, съгласно финансовото министерство към 4,500 до 4,700 трилиона рубли (от порядъка на 78 до 81 милиарда $ по настоящия курс) или 20 на 100 от общия държавен дълг.

Междувременно съветската рубла падна внезапно на Московската борса след известна наклонност да върви нагоре по-рано и се обменяше по курс 60 рубли за $, съобщи Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР