Русия ще отговори на новите санкции от страна на Европейския

...
Русия ще отговори на новите санкции от страна на Европейския
Коментари Харесай

Москва: Ще отговорим на санкциите от ЕС заради Навални

Русия ще отговори на новите наказания от страна на Европейския съюз по отношение на делото против Алексей Навални, разгласи зам.-министърът на външните работи Александър Грушко.

" За нас това не е изненада, към този момент сме коментирали неведнъж. Евросъюзът продължава да върви по безусловно неправов път. Това е път без излаз, който работи разрушаващо на двустранните връзки и по никакъв метод не дава отговор на ползите на самите европейски страни ", сподели Грушко, представен от ТАСС.

А по какъв начин тъкмо ще отговори Русия дипломатът на прецизира. По неговите думи, в този момент е безмислено " да се гадае по наслойка от кафе ".

Тази заран източник от делекацията на една от европейските страни в Съвета на Европейски Съюз заяви пред сътрудник на ТАСС, че посланиците на 27-те страни от Евросъюза са съгласували нови наказания против Русия поради обстановката с опозиционера Алексей Навални - те са за първи път в рамката на новия санкционен механизъм на Европейски Съюз за нарушение на човешките права. Предстои решението би трябвало да бъде одобрено от Съвета на Европейски Съюз и оповестено в формалния вестник на съюза, след което ще влезе в действие. В санкционния лист може да попаднат служители, имащи отношение към ареста и осъждането на Навални.

През октомври 2020 година Европейски Съюз и Англия постановиха самостоятелни ограничения срешу шестима съветски жители, в това число шефа на Федералната работа за сигурност (ФСБ) Александър Бортников и зам.началника на азминистрацията на президента Сергей Кириенко. Тези наказания бяха за разпространяване и потребление на химически оръжия ( " Новичок " ), употребявани по отношение на делото " Скрипал ".

В края на февруари външните министри на страните от Европейски Съюз се договориха за разширение на персоналните наказания против руснаци, които са подозирани от Брюксел в отравянето на Алексей Навални. Тези ограничавания ще бъдат наложени заради нарушаване на човешките права. Сред ограниченията са заледяване на активи на територията на Европейски Съюз, възбрана за влизане и директно прекосяване през територията на Европейски Съюз.

Брюксел нееднократно осъди ареста на Навални и присъдата му, а Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) прикани той да бъде освободен незабавно. Русия обаче отхвърля да се съобрази, тъй като съгласно призната корекция в съветската конституция Москва ще извършва интернационалните си отговорности, единствено в случай че те не опонират на законодателството на страната.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР