Русия ще отговори на България за изгонените дипломати със същото,

...
Русия ще отговори на България за изгонените дипломати със същото,
Коментари Харесай

Русия спря да издава туристически визи за българи 


Русия ще отговори на България за изгонените дипломати със същото, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров. Миналата седмица съветският дипломат в България Елеонора Митрофанова заявява, че ще изиска от Москва да затвори посолството си в София поради експулсирането на 70 дипломати.

Русия е спряла да издава туристически визи от България, заяви БНР. На процедура по този начин се лимитира опцията на българските жители да пътуват до Русия. Посолството на Руската федерация издава единствено визи за директни родственици, прецизира националното радио.

На уеб страницата на посолството на Русия в България няма информация за прекратено издаване на туристически визи. Пътуването до Русия става посредством туристически, филантропични, настоятелен, образователни, работни и така нататък визи.

Дипломатическото напрежението сред България и Русия ескалира след решението на държавното управление в София да изгони 70 чиновници на съветската дипломатическа задача. Руските дипломати и чиновници отпътуваха за Москва в неделя. Това стана с два самолета на самолетна компания „Россия“, на които българските управляващи позволиха да кацнат в София, с цел да отведат дипломатите вкъщи.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР