Русия ще изпрати най-новия си танк Т-90М Прорив на фронта

...
Русия ще изпрати най-новия си танк Т-90М Прорив на фронта
Коментари Харесай

Русия изпраща най-новия си танк на фронта в Украйна. Ще му помага Терминатор-ът

Русия ще изпрати най-новия си танк Т-90М " Прорив " на фронта в Украйна, оповестяват съветските издания. Заедно с него ще водят война " Терминатор " -и - бойни машини за поддръжка на танкове (БМПТ).

" Терминатор " -ите са на въоръжение в съветската войска от 2018 година Комплектът на БМПТ се състои от две 30-милиметрови оръдия 2А42, четири пускови установки за управляеми ракети от вида " Атака " с лазерна прицелна система, два гранатомета и осъвременена танкова картечница " Калашников ".

Според в. " Известия " танковете ще бъат натоварени на влакова комбинация и ще потеглят за украинската страна. Изданието отбелязва, че компанията " Уралвагонзавод ", считана за най-големия производител на танкове в света, е осигурила " тържествено изпращане " на тежката техника.

Т-90М " Прорив " е модифицирана версия на всеобщия Т-90. Това ще е най-адаптивният танк в изискванията на актуалните бойни дейности. В новите машини ще има система за обмяна на данни в действително време, написа РИА Новости.

Корпусът на Т-90М е затрупан със актуален комплект от модулна динамична отбрана " Реликт ", която " смъква " противников снаряди на метър от танка. В долната част на купола и в задната част като отбрана се употребяват решетъчни плоскости, а бойното поделение е предпазено с антиосколочно покритие.

Според разработчиците бронята на танка е основана по този начин, че да обезпечи цялостна отбрана на машината и екипажа от удар с танков снаряд от която и да е страна.

Танкът е и със доста намалена радиолокационна видимост спрямо базовия модел. Казано по-просто, машината на процедура не свети на топловизорите в системите за ориентиране на танковете от XXI век.

Машината има нов купол, мотор с нараснала мощ, съвременна система за ръководство на огъня и модифицирано 125-мм оръдие.

Машината има нов купол, мотор с нараснала мощ, съвременна система за ръководство на огъня и модифицирано 125-мм оръдие.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР