Русия ще бъде страна партньор на Международния технически панаир. Официално

...
Русия ще бъде страна партньор на Международния технически панаир. Официално
Коментари Харесай

Русия ще бъде страна партньор на Международния технически панаир

Русия ще бъде страна сътрудник на Международния механически панаир. Официално удостоверение от съветското държавно управление бе получено в Международен панаир Пловдив, който е уредник на деловия конгрес.
Почетното присъединяване на Руската федерация ще се състои след поредицата срещи на високо държавно равнище през последните месеци, с цел да конкретизира опциите за активизиране на икономическите връзки сред двете страни. Стокообменът сред тях възлиза на към 3.5 милиарда $ през предходната година. Над 3.3 милиарда $ са съветските вложения в България, а българските в Русия - повече от 87 млн. $.
Русия е на четвърто място измежду комерсиалните сътрудници на Европейския съюз, стокооборотът нараства, а това ще се отрази положително и на обмена с България, разясняват специалисти. Националният статистически институт към този момент регистрира растеж от 6.8% на българския експорт за Русия и от 28.1% на вноса у нас през първото тримесечие на тази година по отношение на същия интервал на предходната.
На фона на тази удобна наклонност се чака представянето на Руската федерация като страна сътрудник на Есенния панаир в Пловдив да докара до действителни стъпки в региона на търговията, вложенията, технологиите и високотехнологичните артикули. По традиция съветски компании, университети и научни институти демонстрират на ревюто върхови разработки, които провокират огромен интерес измежду експертите. Това дава начало на доста взаимни планове, както стана при предходното почетно присъединяване през 2011 година.
Тогава се включиха водещи компании от машиностроенето, химията, енергетиката, електротехниката, електрониката, автоматиката, превоза, приборостроенето и други сектори, министерства и висши образователни заведения. Те презентираха нововъведения в нанотехнологиите, оптиката, осведомителните технологии, енергетиката, екологията. Започнаха договаряния за основаването на смесени предприятия у нас, както след Деня на Русия на ЕСЕН 2009. Продължение на осъществените контакти беше срещата за развиване на транспортните връзки сред двете страни в Международен панаир Пловдив през март 2010 година. Тя бе проведена под патронажа на Почетния консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов.
Тенденцията за активизиране на бизнес връзките ще продължи на Международния механически панаир през тази година, защото Русия още веднъж е страна сътрудник. Той ще се организира от 23 до 28 септември с присъединяване на близо 700 изложители от целия свят. Те ще показват новости от строителството, електротехниката, електрониката, машиностроенето, роботиката, автоматизацията, осведомителните и цифровите технологии, енергетиката, екологията, химическата индустрия, автомобилната промишленост и превоза в границите на пет профилирани изложения. Очакват се също публични участия от Беларус, Северна Македония, Сирия и други страни, а също - на Българо-скандинавската комерсиална камара, сплотяваща компании от България, Дания, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР