Русия ще бъде принудена да реагира съгласно военната си доктрина

...
Русия ще бъде принудена да реагира съгласно военната си доктрина
Коментари Харесай

Лавров: Ще трябва да реагираме на доставянето на снаряди с обеднен уран на Украйна

Русия ще бъде принудена да реагира според военната си теория на доставянето на снаряди с обеднен уран на Украйна, сподели през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

Според него решението на Англия да доставя Украйна със снаряди с обеднен уран изостря обстановката до ново, рисково ниво, показва Ройтерс.

" Що се отнася до нашата реакция (на такива доставки), ние, несъмнено, ще вземем това поради при нашите дейности. Ние имаме ангажимент към интернационалните правила за водене на война, имаме своя военна теория и както споделиха президентът (на Русия Владимир Путин) и министърът на защитата (Сергей Шойгу), ще би трябвало да отчетем, че английските ни сътрудници издигат тази ескалация на ново, доста съществено равнище ", съобщи Лавров.

Той сподели на конференция след среща с еритрейския външен министър Осман Салех Мохамед в Сочи, че Русия се опълчва на опитите на западните страни да търсят дразнители и да поддържат неустойчивост в Африка, в това число в Африканския рог, отбелязва ТАСС.

Лавров благодари на Еритрея за нейната поредна и кардинална позиция във връзка с геополитическите процеси, стартирани от Запада " под прикритието и претекста на украинската рецесия ". Той добави, че страните споделят настройката да продължат да задълбочават взаимоотношението си по интернационалните въпроси и да координират дейностите си в Организация на обединените нации, както и да отстояват единна позиция в отбрана на интернационалното право.

По думите му Русия е заинтригувана от развиване на взаимни планове с Еритрея в транспортната инфраструктура, добива на потребни изкопаеми и селското стопанство.
Лавров сподели, че е разискал с еритрейския си сътрудник въпроса за съдействие във военната сфера и сигурността.

Според Лавров прокурорът на Международния углавен съд Карим Хан извършва задания, сложени от западните страни, а самите те " не разрешават този орган да проверява закононарушения на страни членки на НАТО ".
Руският външен министър съобщи, че Москва е разтревожена от обстановката в Централноафриканската република след убийството на китайски жители от екстремисти.

В същото време фактът, че редом с това в Кения са регистрирани вълнения, " не изненадва изключително " съветската страна, означи той.

" Защото нашите западни сътрудници непрекъснато изискват от африканските водачи, от водачите на други страни да следват техните препоръки. А тези, които демонстрират някаква минимална самостоятелност, получават разнообразни провокации от страна на Запада ", сподели Лавров, като добави, че " не твърди, само че не изключва, че и този път е било по този начин ".

Руският външен министър уточни, че в действителност има обстановки, които се случват в стопанската система, в обществената сфера и провокират митинги и възражения от страна на популацията.
" Но в голямото болшинство от случаите Западът се стреми или да основава такива обстановки, или да ги употребява в собствен интерес ", съобщи той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР