Русия се занимава активно с дезинформация, за да очерни демокрацията

...
Русия се занимава активно с дезинформация, за да очерни демокрацията
Коментари Харесай

Борел: Русия очерня демокрацията в ЕС

Русия се занимава интензивно с дезинформация, с цел да очерни демокрацията в Европейски Съюз и да отслаби интернационалното съдействие, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външна политика и сигурност Жозеп Борел пред специфичната комисия на Европейския парламент за външна интервенция в демократичните процеси на Европейски Съюз. Той даде обещание да се засилят ограниченията по попречване и въздържане на злонамерената активност против Евросъюза, заяви „ Дойче веле ”.

Кампаниите по разпространение на погрешна и вкарваща в илюзия информация са изключително пагубни в интервала на пандемията, защото могат да застрашат действително живота на хората, счита ръководителят на европейската дипломация.

„ Станахме очевидци по какъв начин прокремълските канали разпространяваха изказвания, че носенето на маски е неефикасно или „ подгряваха ” гласовете против локдауна ”, сподели Борел. В последно време цел на сходни дейности са имунизациите против ковид-19 и по този начин наречената ваксинна дипломация.

Според него Русия се старае да дискредитира западните ваксини и техните производители, възхвалявайки своята лична. Като образец уточни необятно отразяваната от страна на прокремълските медии информация, че след имунизирането с препарата на Pfizer/BioNTech хората са получили странични резултати, а някои даже били умряли.

По отношение на визитата си в Москва при започване на февруари Борел съобщи, че на съветските управляващи не им е харесало, когато се е опитал да стартира градивен разговор.

„ Те не желаеха аз да приказвам за неща, които те не ценят – правата на индивида и делото против Навални. Станахме очевидци на умишлена и координирана и манипулирана дезинформационна акция против европейската работа по външна политика ”, сподели още Борел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР