Русия се похвали с ново поколение лазерни оръжия, съобщава Ройтерс. Сред

...
Русия се похвали с ново поколение лазерни оръжия, съобщава Ройтерс.
Сред
Коментари Харесай

Русия се похвали със свръхмощно лазерно оръжие

Русия се похвали с ново потомство лазерни оръжия, оповестява " Ройтерс ".

Сред тях е и мобилна лазерна система, оповестена за първи път от президента Владимир Путин през 2018 година, за която Москва твърди, че е толкоз напреднала, че може да заслепява спътници и да унищожава дронове.

През 2018 година съветският президент показа набор от нови оръжия, в това число нова междуконтинентална балистична ракета, дребна нуклеарна бойна глава, която може да бъде прикрепена към крилати ракети, подводни нуклеарни дронове, свръхзвуково оръжие и лазерно оръжие.

Малко се знае какво тъкмо прави на името на средновековния православен духовник боец Александър Пересвет. През 2018 година Путин разкри малко детайлности, като тези за лазера са секретни.

Руският вицепремиер, отговарящ за военното развиване - Юрий Борисов, разгласи на конференция в Москва, че бойният лазер " Пересвет " към този момент е необятно разпрострат и може да заслепи спътници на до 1500 км над Земята.

Той заяви, че през вчерашния ден е бил осъществен тест, при който е бил погубен дрон на разстояние 5 км в границите на пет секунди.
 Русия пусна видео на разгръщането на новия военен лазер
Русия пусна видео на разгръщането на новия военен лазер " Пересвет "

Способен е да разстройва " дронове, ракети и самолети "

По думи на Борисов лазерът към този момент се доставя всеобщо на войските и може да заслепи всички разследващи сателитни системи на възможен съперник в орбита до 1500 км разстояние, дейктивирайки ги посредством лазерно излъчване.

Нашите физици сътвориха и на процедура всеобщо създават по-мощни лазерни системи, които могат да причинят термично заличаване на разнообразни апарати, посочи той.

Коментарът на Борисов демонстрира, че Русия е постигнала забележителен прогрес с " Пересвет " и други, към момента неразкрити оръжия - въпрос от забележителен интерес за други нуклеарни сили, като Съединените щати и Китай.
 В Русия основават ново лазерно оръжие
В Русия основават ново лазерно оръжие

Основната му цел е битка с дронове

Според изказването на съветския вицепремиер Русия може да заслепи спътниците и редица други системи, употребявани от Съединени американски щати за наблюдаване на съветските междуконтинентални балистични ракети, а също и дронове, употребявани за удари по артилерийски позиции във войната в Украйна.

Борисов заяви, че преди малко се е завърнал от центъра на съветските проучвания на нуклеарните оръжия Саров - затворен град в Нижни Новгородска област, прочут в миналото като Арзамас-16, тъй като е бил свръхсекретен.

" Днес са на ход по този начин наречените оръжейни системи, основани на нови физически правила. Това е на първо място лазерно оръжие, електромагнитно широколентово оръжие, което ще размени стандартните оръжия през идващото десетилетие - това не е някаква екзотична концепция, това е действителността ", разяснява той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР