Русия регистрира в неделя нов рекорд на заразените с коронавирус

...
Русия регистрира в неделя нов рекорд на заразените с коронавирус
Коментари Харесай

Четвърти ден Русия чупи рекорди по заразени с коронавирус

Русия записва в неделя нов връх на инфектираните с ковид за последните 24 часа, за четвърти следващ ден, вследствие на мощното разгръщане на епидемията на фона на слабата имунизационна акция и незадоволителните ограничаващи ограничения, съобщи Франс прес.

По публични данни на държавното управление за едно денонощие са регистрирани 34 303 нови случая, което е рекордно ниво от началото на пандемията. Починалите са 997.

В събота в страната за първи път беше трансфериран символичният предел от 1000 смъртни случая вследствие на Covid-19 за един ден (1002). Русия е най-тежко засегнатата от ковид страна в Европа.

Едва 32 % от руснаците са изцяло имунизирани, по публични данни, вследствие на недоверието на популацията към имунизациите.

Вирусът се популяризира и заради прекомерно лимитираните санитарни ограничения, въведени от държавното управление, макар че в някои райони още веднъж стана наложително показване на QR кодове за достъп до публични места.

В устрема си да защитят стопанската система, управляващите в Москва не вкараха локдаун в народен мащаб, въпреки да дефинират като неприемливо ниското ниво на имунизация на популацията.

Разпространението на вируса се улеснява и от слабото спазване на обикновените жестове за персонална отбрана.

От началото на пандемията по публични държавни данни умрелите са 223 312 - най-високата смъртност в Европа. Статистическият институт Росстат, който употребява по-широко определение за смъртността, обвързвана с ковид, оповестява за над 400 000 умряли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР