Русия регистрира скок в броя на заразените с новия коронавирус

...
Русия регистрира скок в броя на заразените с новия коронавирус
Коментари Харесай

Коронавирус: Сериозен ръст на новозаразените в Русия на фона на бавно ваксиниране

Русия записва скок в броя на инфектираните с новия ковид (COVID-19), до момента в който управляващите се пробват да насърчат руснаците да се имунизират, осведоми " Франс прес ".

Според данните на държавното управление 10 407 са новозаразените през миналото денонощие, най-високият брой от 14 март.

Москва, най-силно потърпевшият град в Русия, също регистрира повишаване на новозаразените, регистрирайки най-вече инфектирани в границите на 24 часа от 16 януари насам.

Русия е измежду страните, най-силно наранени от пандемията от ковид, като се подрежда на шесто място в света по брой инфектирани от началото на пандемията.

Но съветските управляващи са упреквани в омаловажаване на тежестта на пандемията, като регистрират единствено смъртни случаи, при които коронавирусът е бил главната причина за гибел след аутопсия.

Данни, оповестени от статистическата работа Росстат, демонстрират, че Русия в действителност е записала към 270 000 умряли, свързани с вируса, до края на април - повече от два пъти повече от формалния брой.

Русия наложи непоколебим локдаун, когато пандемията за първи път обхвана цялата страна предходната пролет.

Но управляващите анулираха множеството ограничения в границите на няколко месеца, като избраха да защитят затруднената стопанска система и разпоредиха очакванията си за ограничение на болестта с ваксини.

Властите записаха четири домашни ваксини - " Спутник V ", нейната еднодозова версия " Спутник Лайт ", " ЕпиВакКорона " и " КовиВак ".

Въпреки че имунизационната акция в Русия започва при започване на декември преди множеството страни, до момента единствено към 18 млн. руснаци или 12 % от популацията са получили най-малко една доза ваксина.

Президентът Владимир Путин неведнъж приканва руснаците да се ваксинират, до момента в който управляващите се борят да усилят напъните си за имунизация.

Според скорошно изследване на самостоятелния социолог от Левада, над 60 % от интервюираните са декларирали, че не имат намерение да бъдат имунизирани.

Независими социолози споделят, че колебливостта на имунизациите е знак за срив в доверието сред руснаците и управляващите след десетилетия на агитация на Кремъл.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР