Русия разшири днес санкционния си списък с високопоставени членове на

...
Русия разшири днес санкционния си списък с високопоставени членове на
Коментари Харесай

Русия разшири санкциите си срещу германски официални представители

Русия разшири през днешния ден санкционния си лист с високопоставени членове на немските служби за сигурност и разузнаване. Те са в отговор на сходни ограничения против съветски държавни чиновници, наложени през октомври от Европейския съюз във връзка обвиняванията за " съветска диря " в хакерските атаки против Бундестага прези 2015 година, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз наложи наказания на началника на съветското военно разузнаване Игор Костюков и на още един съветски държавен чиновник, обвинявайки ги в кражба на имейли на немския канцлер Ангела Меркел през 2015 година при хакерска атака против Бундестага.

" В отговор на горепосочените деструктивни дейности от страна на Европейски Съюз Москва взе решение за разширение на ответния санкционен лист от немски жители, на които се не разрешава влизане на територията на Руската федерация. Според дипломатическия принцип на взаимност, в качеството на нови участници в съветския санкционен лист са определени управителни чиновници на немските силови и разследващи структури, влизащи в системата на министерството на защитата на Германия ", съобщи съветското външно министерство, представено от ТАСС, без да посочи поименно кои са те, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР