Русия разглежда новите изявления на ръководителя на европейската дипломация Жозеп

...
Русия разглежда новите изявления на ръководителя на европейската дипломация Жозеп
Коментари Харесай

Мария Захарова: Изказванията на Борел относно Русия и Китай изкривяват нещата до неузнаваемост

Русия преглежда новите изказвания на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел във връзка с Москва и Пекин като опит за деформиране на всичко до неразбираемост. Това съобщи на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Ние виждаме в тези изказвания и освен в тях, само че и по принцип политическият курс е опит да се изкриви всичко до неразбираемост ", сподели тя. „ Именно Европейският съюз с последните си изказвания и противозаконни решения за наказания против Русия и Китай е този, който продължава недружелюбната линия, отдалечава се от съседите си на евразийския континент и също по този начин се връща към дипломатическия речник на формулировките от интервала на Студената война, като в същото време предизвиква архаично блоково мислене ".

Тя означи, че Европейски Съюз задълбочава разграничителните линии. " Опитите на Европейския съюз да беседва с други от позиция на силата са доста рискови, бих желала да кажа, тъй като те могат да дестабилизират интернационалните връзки. Продължавайки в същия дух, Брюксел рискува да остане просто настрана от международната стопанска система развиване, чийто център се измества към Азия “, изясни Захарова.

Дипломатът акцентира, че Русия и Китай, за разлика от Европейски Съюз и Съединени американски щати, не са другари против някого. „ Отношенията ни са скъпи сами по себе си, не са податливи на съмнения във външната среда, ние се застъпваме за един в действителност либерален, обективен, многополюсен международен ред в сходство с главните правила на Хартата на Организация на обединените нации “, добави тя. Трябва да се каже, че доказателството за това не е единствено отговорът на сходни нелепости, които чуваме от Брюксел. Доказателство за това е доктриналният документ, утвърден преди доста години. Това е нашата кардинална позиция, която се създава, утвърждава, заявява и ползва, наблягам, в продължение на доста години ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР