Русия публикува днес кадри, които за първи път показват новата

...
Русия публикува днес кадри, които за първи път показват новата
Коментари Харесай

Русия показа мощта на новия ракетен комплекс С-500

Русия разгласява през днешния ден фрагменти, които за първи път демонстрират новата й ракетна система земя-въздух С-500 в деяние, съобщи Ройтерс.

Предшественикът на С-500 - системата С-400, се трансформира в източник на геополитическо напрежение със Съединени американски щати. Кадрите, оповестени от, демонстрираха по какъв начин основаната на камион установка на системата изстрелва ракета с висока скорост от полигона Капустин Яр в Южна Русия.

Според РИА Новости министерството за първи път демонстрира системата С-500 в деяние по време на тествания. Кадрите бяха отчасти замъглени, с цел да се затрудни подробното изследване на системата.

Министерството сподели, че ракетата сполучливо е улучила " скоростна балистична цел ".

" Противовъздушната ракетна система С-500 няма аналог в света и е предопределена да поразява целия набор от съществуващи и перспективни въздушнокосмически нападателни оръжия на евентуален зложелател в целия диапазон от височини и скорости ", съобщи министерството.

" Когато бъде приключен целият изпитателен цикъл, проектите плануват първата система С-500 да бъде доставена на подразделението за въздушна и ракетна защита край Москва ", сподели ведомството.



Системата, наречена " Прометей " може да унищожава балистични и крилати ракети, а също самолети и хеликоптери и е с радиус на прехващане към 600 километра.

Заместник-министърът на защитата Алексей Криворучко сподели предходната година, че се планува системата да бъде доставена до 2025 година, а тази година би трябвало да бъдат подписани държавни контракти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР