Русия провежда систематична и злонамерена глобална кампания на кибервойна, насочена

...
Русия провежда систематична и злонамерена глобална кампания на кибервойна, насочена
Коментари Харесай

Великобритания: Русия провежда глобална кибервойна срещу правителства

Русия организира систематична и злонамерена " световна акция " на кибервойна, ориентирана към сериозна национална инфраструктура . Това разгласи английският външен министър Джереми Хънт в програмна тирада през днешния ден, оповестяват английските медии.

Националният център за киберсигурност на Обединеното кралство работи с 16 други страни от НАТО през последните 18 месеца, с цел да очертае по какъв начин Русия търси уязвимости в киберсистемите и се пробва да компрометира държавните компютърни мрежи, посочи английският първи посланик.
 Верхофстад: Виждам проведен опит на Русия да унищожи Европейски Съюз
Верхофстад: Виждам проведен опит на Русия да унищожи Европейски Съюз

Брекзит е единствено един детайл от това...

Говорейки на конференция в Лондон по отношение на киберзащитата на НАТО, Хънт сподели: " Нашата преценка е, че специфичните служби на Русия се прицелват в сериозната национална инфраструктура на доста страни , с цел да търси уязвимости. Тази световна акция също по този начин се пробва да компрометира мрежите на централното държавно управление. Мога да разкрия, че през последните 18 месеца Националният център за киберсигурност е споделил информация и оценки с 16 съдружници от НАТО - и още повече страни отвън Алианса - за съветската киберактивност в техните страни. "

Срещата с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и посланиците на Алианса е опция за обмисляне на обща тактика, в това число дипломатически и политически принадлежности, за справяне с хипотетичната електронна атака на Русия.
 241 млн. европейци може да са били изложени на дезинформацията на Русия
241 млн. европейци може да са били изложени на дезинформацията на Русия

Цялата работа се състои в интензивно разпространение на разделящо наличие по щекотлива за европейците тематика

" Предизвикателството през днешния ден е затова да използван безконечните истини в основата на триумфа на НАТО в най-новата оперативна област на Алианса. А това значи въздържане - подсилване на взаимната ни дарба да възпираме тези, които биха навредили на нашите жители в киберпространството ", акцентира Хънт.

Посочвайки съветските опити за интервенция в изборите, наред с други места, в Украйна и Съединени американски щати, английският външен министър разяснява: " Последните събития демонстрират, че нашите съперници преглеждат демократичните избори като основна накърнимост на отвореното общество . Трябва да бъдем кристално ясни, че всички кибероперации, предопределени да манипулират изборната система на друга страна и да трансформират резултата, биха нарушили интернационалното право - и оправдават симетричен отговор. "

На срещата на водачите на страните членки на НАТО във Варшава през 2016 година беше реализирано единодушие за подсилване на киберзащитата като приоритет и беше контрактувано, че би трябвало да има годишна конференция по киберзащита, с цел да се улесни шерването на опит и най-хубавата процедура.

Конференцията в Лондон е втората такава конференция, като първата беше извършена във Франция през 2018 година
 Англия скочи: Телевизия RT е оръжие за дезинформация на Русия
Англия скочи: Телевизия RT е оръжие за дезинформация на Русия

Руската страна разпространявала подправени новини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР