Русия призовава за преговори за създаване на правно обвързващ международен

...
Русия призовава за преговори за създаване на правно обвързващ международен
Коментари Харесай

Русия призова към създаване на договор за забрана на оръжията в космоса

Русия приканва за договаряния за основаване на правно обвързващ интернационален инструмент, който да забрани разполагането на всевъзможни типове оръжия в космоса, съобщи външният министър на страната Сергей Лавров във връзка 60-годишнината от историческия полет на Юрий Гагарин в Космоса, предава Спутник.
Годишнината от първия полет на руския космонавт, отбелязал началото на галактическата епоха, се отбелязва всяка година на 12 април в Русия като Ден на космонавтиката. На същия ден светът отбелязва Международния ден на първия полет на човек в Космоса.
 Трима излетяха в капсула към МКС в чест на 60 година от полета на Гагарин Трима излетяха в капсула към МКС в чест на 60 година от полета на Гагарин
Екипаж от трима души излетя към Международната галактическа станция през днешния ден в капсула в чест на 60-годишнината на руския космонавт Юрий Г...
" Ние твърдо имаме вяра, че единствено обезпеченото попречване на конкуренцията във въоръжаването в Космоса ще направи допустимо потреблението му за креативен цели и в интерес на цялото човечество.
Призоваваме за договаряния за създаването на интернационален правно обвързващ инструмент, който да забрани разполагане на всевъзможни типове оръжия там, както и потреблението на мощ или опасност за потребление на мощ “, съобщи Лавров във видео известие във връзка годишнината от първия полет на Гагарин в Космоса.
Лавров предложи да се употребява като основа руско-китайският план за подобен контракт, показан на Конференцията по разоръжаването в Женева през 2014 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР