Русия призна законността на изборите във Венецуела, състояли се вчера

...
Русия призна законността на изборите във Венецуела, състояли се вчера
Коментари Харесай

Русия: Мадуро е законният президент на Венецуела

Русия призна законността на изборите във Венецуела, състояли се през вчерашния ден и счита, че те ще оказват помощ за решение на дилемите, стоящи пред страната, сподели през днешния ден шефът на отдела за Латинска Америка в съветското външно министерство Александър Шчетинин, представен от ТАСС.

"Резултатите към този момент носят необратим темперамент - две трети от гласовете са подадени за настоящия президент Николас Мадуро ", сподели съветският посланик, като се базира на публични данни от Националния изборен съвет на Венецуела.

"Смятаме, че това е значим стадий от живота на венецуелското общество, който основава нужните условия за по-нататъшно решение на комплицираните задания, стоящи пред страната, на първо място в социално-икономическата сфера ", добави той.

Шчетинин обърна внимание, че в президентските избори във Венецуела са се намесвали държавни управления на трети страни, които намерено са призовавали към протест на гласуването.



"Ние постоянно чуваме обвинявания към Русия, че се намесваме в избори в трети страни. Но какво да кажем, когато редица държавни управления, в това число Съединени американски щати, априори обявиха, че не признават гласуването и поставяха спънки пред провеждането му измежду венецуелската диаспора на територията на своите страни ", акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР