Русия приветства с възторг и насмешка оставката на британския премиер

...
Русия приветства с възторг и насмешка оставката на британския премиер
Коментари Харесай

Русия реагира възторжено на оставката на Джонсън

Русия приветства с екстаз и подигравка оставката на английския министър председател Борис Джонсън, съобщи ДПА.

Заместник-председателят на Съвета за национална сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа в Телеграм, че " най-хубавите другари " на Украйна си отиват и означи: " Победата " е в заплаха! ".

Той добави, че оставката на Джонсън е " законосъобразен резултат от английската безочливост и мръсна политика. Особено на интернационално ниво ".

Британският министър председател е един от най-пламенните поддръжници на украинското държавно управление в битката му против продължащата съветска инвазия, показва ДПА.

Джонсън разгласи през днешния ден оставката си като министър председател и водач на Консервативната партия. Обичайно е подалият оставка министър председател да остане да извършва функционалностите си до избирането на негов правоприемник, само че стана ясно, че мнозина в партията са срещу това Джонсън да остане министър председател до избирането на нов министър-председател.

Медведев написа също, че Украйна може да бъде изоставена от още съдружници. " Чакаме вести от Германия, Полша и балтийските страни ", написа той.

Правителствата в тези стани обаче не са в непосредствена заплаха от рухване, отбелязва ДПА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация " Интерфакс ", сподели, че " що се отнася до господин Джонсън, той не ни харесва. И ние не го харесваме ".

Песков сподели също, че се надява " по-професионални хора " да дойдат на власт във Англия - такива, които да схващат също нуждата от разговор. " Но сега това надали наподобява евентуално ", добави Песков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР