Русия превзема Африка мирно с оръжие. Това пише в своя

...
Русия превзема Африка мирно с оръжие. Това пише в своя
Коментари Харесай

Африка става основен приоритет за Путин

Русия завладява Африка " спокойно " с оръжие. Това написа в своя публикация немският ежедневник „ Билд ”, базирайки се на конфиденциален отчет на немското външно министерство. В класифицирания документ за това, което назовава „ нови упоритости на Русия за Африка “, се споделя, че съветският президент Владимир Путин е направил „ Африка главен приоритет “, предава БГНЕС.
Важен аспект на напредъка на Русия в Африка е военното съдействие с някои от диктаторските режими на континента.
" От 2015 година Русия подписа съглашения за военно съдействие с 21 страни в Африка ", сочи изтеклият документ.
Преди това имаше единствено четири контракта за военно съдействие на целия континент, добави той.
Освен това, съгласно него, Кремъл е " обезпечен по контракт ", че ще бъде позволено построяването на военни бази в шест страни ", а точно Централноафриканската република, Египет, Еритрея, Мадагаскар, Мозамбик и Судан.
Нещо повече, съветската войска отчасти скрито образова бойци от тези страни, съгласно отчета, който твърди да вземем за пример, че 180 инструктори от съветската войска сега са основани в Централноафриканската република или другаде в Африка , добавяйки, че " по към 20 малийски военни се образоват в Русия всяка година. "
Но Русия има за цел освен непрекъснатото разполагане на войските си в Африка, само че и от ден на ден разчита на частни армии или прокси групи като групата „ Вагнер ”, известна с оказването на поддръжка на военачалник Халифа Хафтар в Либия, се споделя в отчета.
Експертите от министерството дефинираха групата съветски " хибриден инструмент за практикуване на политическо, икономическо и военно въздействие ".
Кремълските наемници също могат да бъдат ситуирани, с цел да оказват помощ за стабилизиране на диктаторските африкански режими, се споделя в известието.
Възможностите на съветските въоръжени сили и наемници съставляват " огромен интерес за автократичните режими при възможна приложимост против личния им народ ", се прибавя в отчета.
Междувременно Русия към този момент е главен снабдител на оръжие за африканския континент.
С пазарен дял от 37,6% Русия е водещият снабдител на оръжие за Африка, следван от Съединени американски щати с 16%, Франция с 14% и Китай с 9%.
Според известията Алжир остава най-големият адресат на съветско оръжие в Африка, следван от Египет, Судан и Ангола.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР