Русия преследва целта да дестабилизира и отслаби НАТО, а Китай

...
Русия преследва целта да дестабилизира и отслаби НАТО, а Китай
Коментари Харесай

В Германия предупредиха за нова военна заплаха от Китай и Русия

Русия преследва задачата да " дестабилизира и отслаби НАТО ", а Китай се стреми да " оформи интернационалния ред в сходство със своите ползи ". Това се показва във вътрешен документ на министерството на защитата на Германия, до който са се добрали от немското издание " Велт ам Зонтаг ".

Както оповестява изданието министерството предизвестява за н арастваща опасност поради искания за мощ и нови военни качества от страна на Китай и Русия .

В документа се показва, че военното ведомство на Германия е изключително обезпокоено от внедряването от Русия на " прецизни, мъчно прихващаеми, хиперзвукови " ракети с огромен обхват, провокират паника огромните вложения в " опазване на капацитета на нуклеарен ответен удар от морето " и " предпочитаната рационализация на нуклеарния капацитет ". В него се твърди, че през днешния ден Москва разполага с 6 375 нуклеарни бойни глави .

Експертите на министерството считат, че 840 000 съветски бойци са добре подготвени и могат бързо да бъдат предислоцирани .

" Конвенционалните въоръжени сили на Русия са способни да реализират предимство за малко време на избрана територия ", се споделя в известието.

Експертите са отнесли към слабостите на Русия лимитираните благоприятни условия в морето в международен мащаб и неналичието на щурмови дронове .

Според вестника за Русия въоръжените сили са " инструмент на политическата власт ", като ​​ " с релативно ниски разноски се генерира оптимално допустима изгода ".

Welt am Sonntag също по този начин написа, че анализирайки военните качества на Пекин (съвременни щурмови безпилотни летателни апарати, 6 850 бойни танка, повече от 2 млн. бойци, 1 600 изтребители, голям ракетен капацитет и редовно увеличаващ се нуклеарен потенциал), немското военно ведомство е стигнало до заключението, че " Китай от ден на ден изпреварва Русия във връзка с световното въздействие , в това число във връзка с продажбите на оръжие и военното съдействие. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР