Русия преговаря за продажба на Турция на нови системи за

...
Русия преговаря за продажба на Турция на нови системи за
Коментари Харесай

Анкара преговаря с Русия за покупка на нови системи за противовъздушна отбрана С-400

Русия договаря за продажба на Турция на нови системи за противовъздушна защита С-400, заяви през днешния ден в изявление за Интерфакс генералният шеф на съветската държавна компания " Рособоронекспорт " Александър Михеев, съобщи Агенция Франс Прес. Агенцията напомня, че първа партида системи С-400 бе купена от Анкара макар митингите на Вашингтон.

Ние обсъждаме в този момент тази алтернатива, модела на финансиране и периодите на доставки, уточни Михеев.

Това известие бе направено в миг, когато Русия и Турция показват мощно доближаване, последният образец на който е съглашението, реализирано във вторник от президентите Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган за евакуиране на кюрдските сили от Североизточна Сирия и за взаимен надзор в огромен сектор от турско-сирийската граница, предава Българска телеграфна агенция.

Турция стартира през юли да получава системи С-400 в сходство с контракт на стойност 2,5 милиарда $.

Този контракт бе изпълнен преди плануваните периоди, съобщи Александър Михеев в границите на първи конгрес " Русия-Африка ", проведен в Сочи. Той посочи, че тези доставки са претендирали изпращане на 72 колета с въздушен превоз.

Анкара купи С-400 макар митингите на Вашингтон, който счита, че тези оръжия са несъвместими с въоръжението на НАТО, на която Турция е член.

Като реакция Съединени американски щати отстраниха Турция от стратегия за основаване на американски изтребители пето потомство Ф-35 макар сериозните вложения на Анкара в този план.

Вашингтон преценя, че покупката от Турция на тези съветски системи заплашва софтуерните секрети на американския аероплан.

Турските и съветските управляващи се надяват, че първите С-400 в Турция ще бъдат ситуирани напролет на 2020 година, откакто турските военни бъдат подготвени за потреблението им. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР