Русия предложила на САЩ да сключат споразумение за предотвратяване на

...
Русия предложила на САЩ да сключат споразумение за предотвратяване на
Коментари Харесай

Русия предложила на САЩ споразумение за предотвратяване на ядрена война

Русия предложила на Съединени американски щати да сключат съглашение за попречване на нуклеарна война, само че не получи никакъв отговор, написа в. „ Комерсант ", базирайки се на свои източници.
Според вестника Москва предала на Вашингтон плана на документа през октомври 2018 година. В него се отбелязва, че не може да има спечелили в такава война, по тази причина " в никакъв случай не би трябвало да се разгърне ".
Ето за какво съветската страна предложила да се обзет всички нужни ограничения за попречване както на съзнателно, по този начин и на инцидентно потребление на нуклеарни оръжия. Москва чака отговор към този момент шест месеца, установи „ Комерсант “.
Говорител на американското посолство в Русия съобщи, че Вашингтон " остава зает с ефикасния надзор над въоръженията ", добавя БГНЕС.
В началото на февруари Съединените щати оповестиха за нарушавания от страна на Русия на Договора за ракети със междинен и по-малък обхват на деяние (той не разрешава на страните да разполагат с балистични ракети и крилати ракети с обсег от 500 до 5,5 хиляди километра) и оповестиха за началото на процедурата за отдръпване от съглашението.
Владимир Путин сподели, че Москва ще отговори огледално и ще спре присъединяване си в контракта. Той означи също, че всички оферти за разоръжаване на Русия " остават на масата и вратите са отворени " и че Москва няма да бъде привлечена в скъпоструващата конкуренция във въоръжаването.
От „ Комерсант “ допълват, че сходни заявки са били одобрявани по време на студената война по време на ръководството на Леонид Брежнев.
Доколкото предлагането е било доставено на Вашингтон прлез октомври, „ Комерсант “ напомня, че на 22-23 октомври 2018 година в Москва беше съветникът на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън. Но той единствено изясни на съветските управляващи решението на шефа си за отдръпването на Вашингтон от контракта за ракетите със междинен и по-малък обхват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР