Русия предлага създаване на газов съюз с Узбекистан и Казахстан

...
Русия предлага създаване на газов съюз с Узбекистан и Казахстан
Коментари Харесай

Русия иска газов съюз с Казахстан и Узбекистан

Русия предлага основаване на газов съюз с Узбекистан и Казахстан с чисто търговски, а не политически ползи. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

По негови думи това изисква съгласуваност.

" Всичко това изисква съгласуваност, само че не във връзка с политиката, както заяви " Ройтерс " - там няма политически условия, а във връзка с комерсиалната полза и комерсиалните ползи на трите страни ", акцентира той.

Относно обява на " Ройтерс ", в която се твърди, че Узбекистан е отхвърлил концепцията на Русия за основаване на подобен съюз, представителят на Кремъл означи: " Това, което се случи през седмицата, беше фактът, че думите на вицепремиера на Узбекистан бяха изопачени и още веднъж имаше опит от " Ройтерс " да " замаже " всички тези процеси с политика ".

На 28 ноември на среща с съветския министър председател Михаил Мишустин президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев съобщи, че по време на завършилите по-рано договаряния съветският президент Владимир Путин е приказвал за нуждата от основаване на тристранен газов съюз с присъединяване на Русия, Казахстан и Узбекистан. Токаев добави, че казахстанската страна " би трябвало да се задълбочи в тази тематика ", с цел да " реализира мечтаните резултати и съглашения ".
 Путин предложи на Ердоган проекта си за газов хъб в Турция
Путин предложи на Ердоган проекта си за газов хъб в Турция

Анкара се оказала най-надеждният сътрудник на Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР