Русия потвърди за пръв път, че нейни сухопътни сили са

...
Русия потвърди за пръв път, че нейни сухопътни сили са
Коментари Харесай

Русия потвърди, че нейни сухопътни войски са влезли в Украйна

Русия удостовери за пръв път, че нейни сухопътни сили са влезнали в Украйна. Те са навлезли от Крим, се споделя в изказване на представител на съветското министерство на защитата, представено от Асошиейтед прес. Досега Москва съобщаваше единствено за въздушни и ракетни удари против украински военновъздушни бази, като съобщи, че нейни сили са унищожили 83 военни обекта. Сега представителят на съветското министерство на защитата ген.-майор Игор Конашенков удостовери навлизането на сухопътни сили. Според него те са се насочили към град Херсон.

Херсон управлява резервоара, който доставяше по-голямата част от питейната вода в Крим до 2017 година, когато Киев спря доставките поради осъществената през 2014 година анексия на полуострова от страна на Москва, напомня АП.

Говорителят посочи, че дейностите на съветските войски са разрешили да се възобнови снабдяването на Крим с питейна вода. Руските сили извършиха сполучливо всички сложени цели през първия ден от нашествието в Украйна, добави Конашенков, представен от Франс прес, съобщи. Според украинските управляващи обстрелът и конфликтите са предизвикали гибелта на десетки души.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР