Русия получава боеприпаси и военна техника, доставени от Ирак за

...
Русия получава боеприпаси и военна техника, доставени от Ирак за
Коментари Харесай

The Guardian: Русия получи оръжие от Ирак чрез ирански контрабандни мрежи

Русия получава муниции и военна техника, доставени от Ирак за военните си дейности в Украйна благодарение на ирански мрежи за контрабанда на оръжие. Според членове на подкрепяни от Иран иракски милиции и районни разследващи служби, осведомени с процеса. Това заяви авторитетното издание The Guardian.

РПГ и противотанкови ракети, както и проектирани от Бразилия ракетни системи, са изпратени в Русия от Ирак, защото акцията на Москва се провали през последния месец.

Произведена в Иран ракетна система Бавар 373, сходна на съветската С-300, също беше дарена на Москва от управляващите в Техеран, които също върнаха С-300, съгласно източник, оказал помощ за организирането на превоза.

Използването на подземния свят за трафик на оръжия би алармирало за трагична смяна в съветската тактика, защото Москва е принудена да се опре на Иран, своя боен съдружник в Сирия, след новите наказания, провокирани от нахлуването в Украйна.

На 26 март една от частите на Народните мобилизационни сили транспортира ръчни гранатомети и противотанкови ракети от Ирак до Иран. Иранските военни изпратиха товара по море до Русия, сподели командирът на звеното, отговарящо за превозването през границата. На 1 април Силите за национална готовност транспортираха в Иран две бразилски създадени залпови ракетни установки Astros II.

Тези дни, съгласно The ​​Guardian, три товарни кораба, способни да транспортират военни товари, прекосиха Каспийско море от град Бандар Анзели в Иран до Астрахан в Русия. Един транспортен съд плаваше под флага на Иран, още два – под флага на Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР