Русия подготвя нова масирана ракетна атака срещу цели в Украйна,

...
Русия подготвя нова масирана ракетна атака срещу цели в Украйна,
Коментари Харесай

Киев бие тревога! Русия подготвя масирана ракетна атака

Русия приготвя нова масирана ракетна офанзива против цели в Украйна, съобщи говорителката на Южното командване на украинската войска, като се базира на маневри от страна на съветския Черноморски флот, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

По-голямата част от флота се е завърнала в базите си и това допуска подготовка за нов ракетен удар, съобщи Наталия Гуменюк пред украинската телевизия.

Откакто съветските сили започнаха акция на ракетни офанзиви против украински градове и инфраструктура през октомври, те изстрелват множеството крилати ракети от военни кораби в Черно море и в Каспийско море или от стратегически бомбардировачи.

Гуменюк сподели, че сега единствено 10 съветски кораба са към момента в намерено море, а нормално техният брой е доста по-голям, като множеството от тях са подводници.

" Те показват мощ за известно време в намерено море, показват своето наличие и надзор над обстановката и по-късно отплават към базите, където нормално се приготвят за маневри за масирана ракетна офанзива ", съобщи говорителката.

Руските ракетни офанзиви съществено засегнаха електрозахранването в Украйна, както и други комунални услуги. Милиони хора останаха без ток, отопление и вода за продължителни интервали от време през дългите зимни нощи.

Атаките неколкократно поразиха жилищни здания, като последният случай беше на 14 януари в град Днипро (Днепропетровск), където починаха 45 души и 80 пострадаха.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР