Русия планира в периода 2031-2035 г. да изстреля към Луната

...
Русия планира в периода 2031-2035 г. да изстреля към Луната
Коментари Харесай

Русия планира да добива полезни изкопаеми на Луната

Русия възнамерява в интервала 2031-2035 година да изстреля към Луната многоразов галактически транспортен съд за превозване на товари, тежък луноход за рандеман на потребни изкопаеми и модули за лунната база. Това заяви в неделя РИА Новости, базирайки се на източник от ракетно-космическия бранш.
Акционерната компания „ Научно-производственото обединяване „ Лавочкин " предлага на Роскосмос и Руската академия на науките да изстрелят към Луната четири автоматизирани галактически апарата от 2031 до 2035 година Така станцията „ Луна-30 “ ще достави на повърхността на Луната многоразов лунен галактически транспортен съд за поддръжка на пилотирани задачи, а станцията „ Луна-31 " ще докара на Луната тежък луноход с тегло до пет тона, оборудван с нужните средства за разработка на лунните запаси ", декларира източникът на организацията, написа още БГНЕС.
Става ясно, че станцията „ Луна-32 “ ще достави на естествения сателит на Земята тежки модули с тегло до шест тона за построяването на лунен полигон, а изстрелването на орбиталния уред „ Луна-33 “ ще обезпечи връзката и навигацията.
По-рано генералният шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин заяви, че през 2021 година е планувана да бъде изпратена галактическа станция „ Луна-25 “ на Луната, през 2023 година – орбитален уред „ Луна-26 “ и през 2024 година - станция „ Луна-27 “.
Космическата станция " Луна-25 " ще търси воден лед на южния полюс на Луната и също ще тества технологията на меко кацане на естествения сателит на Земята. Това ще бъде първата съветска задача след 40-годишна пауза. Последната руска станция бе изстреляна към спътника на Земята през 1976 година и се наричаше " Луна-24 ".
Орбиталният уред „ Луна-26 “ би трябвало да организира картографиране и отдалечено изследване на повърхността на спътника на Земята. Станцията " Луна-27 " би трябвало да вземе проби от почвата на южния полюс на Луната и да го изследва.
През 2027 година се възнамерява към Луната да се изстреля станцията „ Луна-28 “, с която да се върнат до Земята проби от криогенни почви от южния полюс на естествения ни сателит, а през 2028 година да се изпрати станцията „ Луна-29 “ с луноход.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР